Żeberka wołowe po kajuńsku

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Żeberka wołowe po kajuńsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki przyprawy kajuńskiej (patrz: oddzielny przepis)

1 łyżka brązowego cukru

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka płatków chili

2 łyżeczki grubej kamiennej soli

12 wołowych żeberek ze sporą ilością tłuszczu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 150°C. W misce wymieszaj dokładnie wszystkie suche składniki. Natrzyj energicznie żeberka przyprawami. Ułóż żeberka na blasze do pieczenia lub na patelni, którą można wkładać do piekarnika. Włóż do piekarnika i piecz przez około 2,5 godziny. Żeberka będą gotowe wówczas gdy pod lekkim naciskiem mięso będzie odchodzić od kości. Wyjmij danie z piekarnika, przykryj folią i odstaw na 10 minut, aby odpoczęło.

powrót

Podobne przepisy

Zrazy po nelsońsku
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Szaszłyki z kurczakiem i figami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Curry z kurczakiem i ananasem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Cielęcina po mediolańsku
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rendang z wołowiny
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.