Ainsley Harriot

Żeberka po kowbojsku


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Żeberka po kowbojsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

675 g żeberek wieprzowych w jednym kawałku

 

 

Przygotowanie:

Wymieszać składniki marynaty w płaskim, szerokim naczyniu (np. w brytfance). Włożyć żeberka, poprzyciskać, żeby spiły jak najwięcej marynaty. Przykryć folią plastikową i wstawić do lodówki na 8 do 24 godzin. Od czasu do czasu żeberka obrócić. Zamarynowane żeberka piec w całości na rozgrzanym grillu 25 do 40 minut. Po upieczeniu pokroić tak, by każdy kawałek miał kostkę pośrodku.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.