Marieta  Marecka

Zdrowa kanapka z pastą jajeczną


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 3271

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

bułka żytnia pełnoziarnista 2 szt.

sałata czerwona, dębowa

2 jaja

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka musztardy

nać pietruszki

kilka plastrów szynki

masło

sól

pieprz

papryka

ogórek świeży

rzodkiewka

kiełki

 

Przygotowanie:

Jaja gotujemy na twardo, obieramy. Żółtka ucieramy z majonezem, musztardą solą i pieprzem. Białko i plastry szynki kroimy drobno, dodajemy do żółtek. Natkę pietruszki drobno szatkujemy i mieszamy z pastą. Bułki przekrawamy na pół, smarujemy masłem, układamy liście sałaty, pastę jajeczną, kiełki i składamy kanapkę. Do pojemnika na śniadanie dodajemy pokrojone w słupki marchew, ogórek, paprykę i kanapkę z pastą jajeczną.

powrót

Podobne przepisy

Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Nerkowce z chili
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Placki z leśnych grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kasza manna na mleku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Nachos z domową salsą
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.