Marieta  Marecka

Zdrowa kanapka z pastą jajeczną


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 3919

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

bułka żytnia pełnoziarnista 2 szt.

sałata czerwona, dębowa

2 jaja

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka musztardy

nać pietruszki

kilka plastrów szynki

masło

sól

pieprz

papryka

ogórek świeży

rzodkiewka

kiełki

 

Przygotowanie:

Jaja gotujemy na twardo, obieramy. Żółtka ucieramy z majonezem, musztardą solą i pieprzem. Białko i plastry szynki kroimy drobno, dodajemy do żółtek. Natkę pietruszki drobno szatkujemy i mieszamy z pastą. Bułki przekrawamy na pół, smarujemy masłem, układamy liście sałaty, pastę jajeczną, kiełki i składamy kanapkę. Do pojemnika na śniadanie dodajemy pokrojone w słupki marchew, ogórek, paprykę i kanapkę z pastą jajeczną.

powrót

Podobne przepisy

Galaretki w polskich smakach
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciabatta razowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rillette z łososia
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.