Zawijas drobiowy duszony w pomidorach

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Zawijas drobiowy duszony w pomidorach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 pierś z kurczaka

pomidory w puszce całe

jedna pieczarka

1 duża cebula

tymianek

cebula granulowana

rozmaryn

duży zielony ogórek

sól, pieprz

1,5 szklanki bulionu



Przygotowanie:

Pierś z kurczaka tłuczemy na duży \"placek\". Smarujemy z obu stron solą i pieprzem. Na środek nakładamy skrojony jeden pomidor z puszki, pieczarkę oraz posypujemy granulowaną cebulką. Zawijamy i spinamy za pomocą wykałaczek. Na patelni podsmażamy cebulę następnie dorzucamy skrojoną resztę pomidorów, bulion, sok z puszki po pomidorach i na to wszystko nakładamy naszego nafaszerowanego kurczaka. Doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem i tymiankiem. Dusimy pod przykryciem na średnim ogniu przez 20 minut. Następnie wkładamy naszą potrawę do nagrzanego do

220 stopni C piekarnika, aby kurczak się przyrumienił. Podajmy go na ozdobnie skrojonych plastrach ogórka oraz polewamy reszta sosu z duszenia. Smacznie zdrowo i ekologicznie :)



Paulina Kuszlik

powrót

Podobne przepisy

(odc.018) gulasz wołowy z ciastkami
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kotlety z kaparami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

rzviro

postów: 212

05.04.2015 13:09

CYTUJ

Przepis prosty i fajny. "Cycek" z kuraka jest o tyle wdzięcznym składnikem, że można z niego zrobić mnóstwo świetnego żarełka.

Krzakowa

postów: 5

25.04.2012 21:59

CYTUJ

jam oczywiście że nie musi :) poleciłabym w tym miejscu czerwoną cebulę którą należy na początku podsmażyć przez 2-3 minutki na patelni :)

#jam

25.04.2012 16:26


Warszawa

CYTUJ

a koniecznie musi być cebula granulowana? bo to ani zdrowo ani ekologicznie
poza tym powodzenia :)

#Siostra_kucharki

25.04.2012 00:08


Wrocław

CYTUJ

hahahaha coś słabo się ukrywasz Anno z Warszawy :D na przyszłość jak chcesz zgrywać internetowego cwaniaka to nie wpisuj miasta swojego wroga a przede wszystkim ukryj e-mail gwiazdeczko:* (nie)pozdrawiam!

#Paulina Kuszlik

25.04.2012 00:02


Wrocław

CYTUJ

Oczywiście przyjmuję krytykę na klatę,ale zaznaczam,że to nie chodziło o popis kulinarny na wagę gwiazdki Michelin. Nie jestem na tyle profesjonalnym kucharzem by przygotowywać takie dania. Swoją kuchnię kieruję na łatwe i zdrowe tory. Oczywiście z czasem będę podnosić poprzeczkę,ale myślę że takie zdrowe i ciekawe mimo swej prostoty danie znajdzie swoich wielbicieli. Dziękuję Gotuj_z_nami,kicia131,theDestination91 i Camembert za wsparcie :) to dzięki Wam gotowanie sprawia mi ogromną radość :) Pamiętajcie,że ten przepis możecie urozmaicać na własne sposoby.Smacznego !

#theDestination911

24.04.2012 22:41


Wrocław

CYTUJ

no bo tak jest. Krytykować to zawsze się ktoś znajdzie, a robić to nie ma komu. Spróbuj sama zrobić coś takiego sama i zobaczymy co Ci wyjdzie. Według mnie co jest fajnego przykładowo w kotlecie z soczewicy?. Ale jak kto woli i co lubi :)

#Camembert

24.04.2012 22:41


Gdańsk

CYTUJ

Bardzo smaczne praktyczne i proste, theDestination91 ma racje, skoro jesteś (pewna_zawsze_siebie) taka dobra w te klocki to dlaczego się nie zgłosisz? może przegrałaś pierwszy etap ? bo odnosze wrażenie,że twoje komentarze kipią zazdrością dojścia do tego etapu albo nie znasz się na gotowaniu a Twoim jedynym kulinarnym mistrzostwem są frytki z piekarnika.
Pozdrawiam i trzymam kciuki:)

#kicia13

24.04.2012 22:03


Częstochowa

CYTUJ

theDestination91 popieram w 100 % :D

#theDestination91

24.04.2012 21:58


Wrocław

CYTUJ

pewna_zawsze_siebie

trzeba było samej się zgłosić do tego konkursu, a nie krytykować innych! każdy jest mocny w gębie, a jak przyjdzie co do czego to pierwszy spier****!

#kicia131

24.04.2012 21:33


Częstochowa

CYTUJ

ciekawe kto te komenatrze pisze ech. Potrawa najlepsza z tych wszystkich podanych koniecznie muszę ją zrobić. :)

#Gotuj_z_nami

24.04.2012 01:17


Płock

CYTUJ

Potrawa jak potrawa. Zawsze można coś urozmaicić. Niektóre potrawy wyglądają jak z fachowej ręki a niektóre jak amatorskie dania. Jak dla mnie wygląda smacznie i prosto.

#pewna_zawsze_siebie

24.04.2012 00:15


Wrocław

CYTUJ

nic specjalnego,żadna rewelacja! nie dałaś popisu kulinarnego ;-)
Weź przykład z innych ludzi,którzy zgłosili się tutaj i stawiają sobie wyższą poprzeczkę.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.