Janella  Purcell

Zawijane kanapki z rybą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Zawijane kanapki z rybą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 filety z płaskogłowa

2 łyżki pasty shiro miso

1/3 filiżanki tahini

½ łyżki soku z imbiru

łyżka soku z cytryny

4 kromki chleba górskiego

4 arkusze nori

2 garście kolendry albo młodego szpinaku

filiżanka ugotowanej komosy ryżowej

 

 

Przygotowanie:


Rybę ugotować na parze. Podzielić na kawałki. Wymieszać pastę miso, tahini, sok z imbiru i cytryny. Jeśli trzeba, dolać odrobinę wody. Skropić rybę. Na kromkach chleba ułożyć arkusze nori. Wzdłuż brzegu ułożyć komosę ryżową. Na niej położyć rybę i zieleninę. Zwinąć w ciasne rulony. Tak przygotowane kanapki można zapiec. Podawać z cząstkami cytryny.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.