Zawijane kanapki śniadaniowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Zawijane kanapki śniadaniowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki oliwy

kolba kukurydzy

2 jajka

2 łyżki fety

łyżka posiekanego tymianku

2 kawałki chleba górskiego

Przygotowanie:

Ziarna kukurydzy wyłuskać z kolby i usmażyć do miękkości na rozgrzanej oliwie. W miseczce wymieszać jajka i fetę. Masę jajeczną wlać do kukurydzy i smażyć, aż jajka się zetną. Dodać tymianek. Tak przygotowany farsz rozłożyć na chlebie. Zwinąć w rulon.

powrót

Podobne przepisy

Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Podsmażane szparagi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kasza manna na mleku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Palmiery z serem, szynką i pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ciastka z borowikami i kremem szalotkowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.