Antonio  Carluccio

Zapiekanka z ziemniaków i ryby


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Wenecja
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Zapiekanka z ziemniaków i ryby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

filety z żabnicy

parmezan

świeża szałwia

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pokrojone w plastry surowe ziemniaki układamy w żaroodpornym naczyniu. Warstwę ziemniaków polewamy oliwą, posypujemy listkami szałwi i parmezanem. Na wierzchu układamy filety z żabnicy – tak, aby przykryły ziemniaki w całości. Następnie układamy kolejną warstwę ziemniaków. Całość posypujemy dużą garścią soli, która powinna przeniknąć przez wszystkie warstwy. Potem posypujemy parmezanem i polewamy oliwą. Na wierzchu układamy kilka gałązek szałwi. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika na około pół godziny.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekany omlet z brokułami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Ziemniaki à la boulangère
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cannelloni ze szpinakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Zapiekanki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.