Zapiekanka z makreli i ziemniaków

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Zapiekanka z makreli i ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

30 dag wędzonej makreli

półtora kilo ziemniaków

por

cebula

szczypiorek

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry i gotujemy na parze 10 minut. Na odrobinie oliwy dusimy pokrojone warzywa. Dodajemy skórkę otartą z cytryny i podgotowane ziemniaki i delikatnie mieszamy.
Rybę obieramy, oddzielamy mięso od ości, rozdrabniamy i wrzucamy do miski.
Na dno naczynia wykładamy połowę pachnących cytryną ziemniaków z porem, cebulą, szczypiorkiem. Na warzywach układamy wędzoną makrelę. W trakcie gotowania składniki puszczą sok, więc nie musimy potrawy podlewać żadnym płynem. Rybę przykrywamy pozostałymi jarzynami.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.