Zapiekanka z makreli i ziemniaków

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Zapiekanka z makreli i ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

30 dag wędzonej makreli

półtora kilo ziemniaków

por

cebula

szczypiorek

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry i gotujemy na parze 10 minut. Na odrobinie oliwy dusimy pokrojone warzywa. Dodajemy skórkę otartą z cytryny i podgotowane ziemniaki i delikatnie mieszamy.
Rybę obieramy, oddzielamy mięso od ości, rozdrabniamy i wrzucamy do miski.
Na dno naczynia wykładamy połowę pachnących cytryną ziemniaków z porem, cebulą, szczypiorkiem. Na warzywach układamy wędzoną makrelę. W trakcie gotowania składniki puszczą sok, więc nie musimy potrawy podlewać żadnym płynem. Rybę przykrywamy pozostałymi jarzynami.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka mięsno-warzywna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto na słono z nadzieniem z cukinii i ziemniaków
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Muszle z brokułami z sosem serowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Zapiekanka z bekonu i jaj
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Zapiekanki
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i gorgonzolą
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.