Bill Granger

Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem


Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

miękkie włoskie kiełbaski

czerstwa ciabatta

świeży rozmaryn

czosnek

sproszkowana papryka

sól morska

czarny pieprz

oliwa

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Pokroić w plastry umyte ziemniaki (nie obierać) i kiełbaski. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokruszoną ciabattą i rozmarynem, dodać kilka ząbków czosnku w łupinkach, doprawić papryką, solą i świeżo zmielonym pieprzem, polać oliwą i wymieszać. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Babka ziemniaczana z sosem kaparowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki, Babki i babeczki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tian z warzyw prowansalskich
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.07)zapiekanka z dorsza
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.