Zapiekane owoce pestkowe

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Zapiekane owoce pestkowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg mieszanki dojrzałych owoców pestkowych (brzoskwinie

śliwki

morele) przepołowionych i bez pestek

110 g masła

95 g sypkiego cukru

2 łyżki wody

30 g uprażonych migdałów w plasterkach

 

Przygotowanie:

Nasmarować masłem brytfannę i ułożyć w niej owoce, skórkami do dołu. Nałożyć na nie masła. Posypać cukrem. Wlać na dno wody. Zakryć folią i zapiekać owoce do miękkości, przez ok. 10 min. Odkryć i dokończyć pieczenie przez 10 min, aż owoce zaczną się rozpadać. Podawać posypane prażonymi migdałami.

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta z sosem malinowym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panna cotta na mleku kokosowym
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Owoce pod sabayon
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Truskawkowe tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekoladowa framboise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowe marshmallows
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.