Adam Chrząstowski

Zapiekane maliny z kruszonką


Przepis z programu Adam po pracy (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 28381

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

 

300 g malin mrożonych

100 g maślanych herbatników

4 łyżki miodu

1 łyżeczka cukru waniliowego

½ kostki masła

4 gałki lodów śmietankowych

 

 

Przygotowanie:


Maliny wyłożyć do sufleciarek, polać miodem i posypać cukrem waniliowym. Herbatniki pokruszyć i posypać nimi maliny. Na wierzch położyć kawałki masła i zapiec w piekarniku o temperaturze 180 st. C. Przed podaniem na każdą porcję wyłożyć lody.

powrót

Podobne przepisy

(odc.019) ananas z kolendrą
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Jabłka pieczone
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowa chałwa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Truskawkowe tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Panna cotta z sosem malinowym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

tofka

postów: 1

17.03.2011 12:17

CYTUJ

Hmmm... ale herbatniki to to samo co kruszonka.

#kle

13.02.2011 14:28


Wro

CYTUJ

dokladnie to samo pokazywał swego czasu J. Pepin ;) Czyzby inspiracja?

#florka

27.01.2011 21:28


Warszawa

CYTUJ

Szybki, pyszny deser. Polecam

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.