Zapiekana owsianka

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Zapiekana owsianka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

135 g płatków owsianych

75 g orzechów laskowych bez skórki

75 g grubo posiekanych suszonych fig lub rodzynków sułtańskich

3 łyżki miękkiego brązowego cukru

½ łyżeczki mielonego cynamonu

650 ml mleka

200 ml śmietany kremówki

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C. Połącz płatki owsiane, orzechy, suszone owoce, 1 łyżkę cukru, szczyptę soli i cynamon. Zamieszaj. Dolej mleko, śmietanę i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj i piecz 45 minut. Posyp pozostałym cukrem i wstaw do piekarnika jeszcze na 15 minut, by wierzch stał się chrupiący.

powrót

Podobne przepisy

Frytki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smażone kwiaty dyni nadziewane krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Przekąska z suszonych pomidorów
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.