Delia  Smith

Żabnica w pieprzowych skorupkach


Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Żabnica w pieprzowych skorupkach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filety z żabnicy

1 – 2 łyżki stołowe mieszanego pieprzu

2 czubate łyżki stołowe mąki

1 łyżeczka soli

 

 

Przygotowanie:


Pieprz grubo tłuczemy i mieszamy z mąką i solą. Rybę kroimy na dwucentymetrowe plastry i dokładnie obtaczamy w doprawionej mące. Smażymy na bardzo gorącym oleju po 2 minuty na każdej stronie. Osączamy na papierowych ręcznikach i lekko solimy. Podajemy z sosem przyprawowym (relish) z czerwonej papryki.

powrót

Podobne przepisy

Ryba z pomidorami i tapenadą z zielonych oliwek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorada w soli
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Dorada z karczochami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.