Żaba w dziurze

Przepis z programu Gotowanie dla dzieci z Luisem (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Żaba w dziurze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

jajka (1-2 na osobę)

chleb (kromka)

masło

 

 

Przygotowanie:


Najpierw umyj ręce i upewnij się czy zakręciłeś kran. Nie marnuj wody. Weź kromkę chleba i zrób w środku dziurę palcami. Jeśli możesz przez nią wyglądać to znaczy, że jest dobrej wielkości. Następnie z pomocą mamy lub taty roztop trochę masła na patelni. Posmaruj masłem brzegi chleba i połóż go na gorące masło. Wbij jajko w dziurę w chlebie, to będzie żaba! Całość podsmaż przez chwilę, aż jajko się zetnie na wierzchu. Kiedy będzie gotowe odwróć na drugą stronę. Im dłużej smażysz chleb z jajkiem tym żaba będzie

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.