Wywar z warzyw

Wywar z warzyw
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 2 litry wody
  • 1 łyżka oliwy
  • 4 marchewki
  • ¼ kapusty włoskiej
  • ¼ selera
  • 2 pietruszki
  • 1 por
  • 1 cebula
  • kilka gałązek lubczyku ogrodowego
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela ang.
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Warzywa dokładnie umyć i obrać Wrzucić wszystkie do 2 litrów osolonej wody. Dodać zioła i przyprawy. Gotować na średnim ogniu około godziny. Gdy wywar będzie gotowy odcedzić. Wywar z warzyw można zamrozić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA