Brygida Kosel

Wywar z warzyw


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Wywar z warzyw
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 litry wody

1 łyżka oliwy

4 marchewki

¼ kapusty włoskiej

¼ selera

2 pietruszki

1 por

1 cebula

kilka gałązek lubczyku ogrodowego

2 liście laurowe

4 ziarenka ziela ang.

kilka ziarenek czarnego pieprzu

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Warzywa dokładnie umyć i obrać Wrzucić wszystkie do 2 litrów osolonej wody. Dodać zioła i przyprawy. Gotować na średnim ogniu około godziny. Gdy wywar będzie gotowy odcedzić. Wywar z warzyw można zamrozić.

powrót

Podobne przepisy

Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci
Kwaśna zupa z wiśniami i lodami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa minestrone z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.