Brygida Kosel

Wywar z warzyw


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Wywar z warzyw
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 litry wody

1 łyżka oliwy

4 marchewki

¼ kapusty włoskiej

¼ selera

2 pietruszki

1 por

1 cebula

kilka gałązek lubczyku ogrodowego

2 liście laurowe

4 ziarenka ziela ang.

kilka ziarenek czarnego pieprzu

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Warzywa dokładnie umyć i obrać Wrzucić wszystkie do 2 litrów osolonej wody. Dodać zioła i przyprawy. Gotować na średnim ogniu około godziny. Gdy wywar będzie gotowy odcedzić. Wywar z warzyw można zamrozić.

powrót

Podobne przepisy

Prosta zupa kalafiorowo-brokułowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa łososiowo-koperkowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa jabłkowa z bursztynem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa malinowo-jagodowa z kostkami z manny
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Gazpacho z pomidorów i arbuza
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.