Kylie Kwong

Wywar do sporządzania mięs na czerwono


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wywar do sporządzania mięs na czerwono
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 litrów zimnej wody

3 filiżanki wina do gotowania shaoxing (1 filiżanka = 250 ml)

2 filiżanki ciemnego sosu sojowego

2 filiżanki chińskiego cukru w bryłkach

12 ząbków czosnku

zmiażdżonych

1 filiżanka posiekanego imbiru

dymka

1 łyżka oleju sezamowego

10 gwiazdek anyżu

kawałek kasji albo 4 laski cynamonu

kawałek suszonej skórki pomarańczowej

 

 

Przygotowanie:


Składniki zalać wodą w dziesięciolitrowym garnku, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut. Wywar jest gotowy do użycia; można go też wystudzić i przechowywać w lodówce przez 3 dni lub w zamrażalniku przez 2-3 miesiące.

powrót

Podobne przepisy

Racuchy z kwiatów bzu paula rankina
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Dynia marynowana w limonce
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z dyni
Kinpira z korzenia łopianu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Szarmula
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Masła smakowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.