Kylie Kwong

Wywar do sporządzania mięs na czerwono


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wywar do sporządzania mięs na czerwono
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 litrów zimnej wody

3 filiżanki wina do gotowania shaoxing (1 filiżanka = 250 ml)

2 filiżanki ciemnego sosu sojowego

2 filiżanki chińskiego cukru w bryłkach

12 ząbków czosnku

zmiażdżonych

1 filiżanka posiekanego imbiru

dymka

1 łyżka oleju sezamowego

10 gwiazdek anyżu

kawałek kasji albo 4 laski cynamonu

kawałek suszonej skórki pomarańczowej

 

 

Przygotowanie:


Składniki zalać wodą w dziesięciolitrowym garnku, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut. Wywar jest gotowy do użycia; można go też wystudzić i przechowywać w lodówce przez 3 dni lub w zamrażalniku przez 2-3 miesiące.

powrót

Podobne przepisy

Tażin z ciecierzycą, harissą i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Duszona cebula
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kosheri
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia egipska
Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.