Jola Słoma

Wytrawny sos z aroni, jabłek i limonki


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Wytrawny sos z aroni, jabłek i limonki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

25 dag owoców aroni

50 dag obranych słodkich jabłek

1 limonka

5 dag cukru trzcinowego

1/2 łyżeczki zmielonego zielonego kardamonu

1/4 łyżeczki czarnego pieprzu

1/2 łyżeczki soli

 

Przygotowanie:

Obrane i pokrojone jabłka dusimy z cukrem, aronią, kardamonem i pieprzem, aż jabłka zmiękną. Dodajemy sól, sok i skórkę otartą z limonki. Dusimy przez kilka minut mieszając.

powrót

Podobne przepisy

(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Amerykański dressing z sera pleśniowego
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Łososiowy dip z łamanym chlebem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.