Jola Słoma

Wytrawny sos z aroni, jabłek i limonki


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Wytrawny sos z aroni, jabłek i limonki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

25 dag owoców aroni

50 dag obranych słodkich jabłek

1 limonka

5 dag cukru trzcinowego

1/2 łyżeczki zmielonego zielonego kardamonu

1/4 łyżeczki czarnego pieprzu

1/2 łyżeczki soli

 

Przygotowanie:

Obrane i pokrojone jabłka dusimy z cukrem, aronią, kardamonem i pieprzem, aż jabłka zmiękną. Dodajemy sól, sok i skórkę otartą z limonki. Dusimy przez kilka minut mieszając.

powrót

Podobne przepisy

Sos migdałowy
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos winegret Laury
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.