Ainsley Harriot

Wysooktanowe pakieciki z ciasta filo


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Wysooktanowe pakieciki z ciasta filo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

płaty gotowego ciasta filo

szklanka mleka

½ tabliczki ciemnej czekolady

kilka cukierków toffi

parę łyżek topionego masła

do posmarowania ciasta

serek śmietankowy

maliny

cukier puder do posypania

 

 

Przygotowanie:


W rondelku z grubym dnem podgrzewać mleko, połamaną na kawałki czekoladę i toffi, aż wszystko się roztopi i utworzy gęsty sos. Płaty filo posmarować stopionym masłem i złożyć razem, pokroić na paski o szerokości 10 cm. Na brzeg każdego paska nałożyć trochę serka i kilka malin, posypać cukrem pudrem, zawijać wokół tak, by powstały trójkątne pakieciki. Posmarować masłem i piec na grillu albo w gorącym piekarniku na złoto. Podawać z czekoladowym sosem toffi.

powrót

Podobne przepisy

Sernik sezamowy na kruchym spodzie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Babeczki z owocami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasteczka z białej czekolady
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biała czekolada (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Miętowy sernik z Ibizy
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Ciepłe babeczki biszkoptowe nadziewane kremem cytrynowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cytryna (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.