Annabel  Langbein

Wyraziste guacamole


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Sosy, kremy, pasty

Wyraziste guacamole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

3 nieprzejrzałe awokado, obrane i pozbawione pestek

1 duży pomidor, drobno pokrojony

1 dymka, drobno pokrojona

1 duży wyciśnięty ząbek czosnku

sól i świeżo mielony pieprz

¼ szklanki soku z cytryny

½ łyżeczki drobno posiekanego chili

1 łyżka posiekanych listków kolendry



Przygotowanie:

Awokado włożyć do miski i rozgnieść widelcem pozostawiając trochę grudek. Dodać pozostałe składniki zostawiając trochę dymki, kolendry i chili do ozdoby. Wymieszać. Doprawić do smaku. Przełożyć do miseczki, posypać dymką, kolendrą i chili. Podawać nie później niż 4 godziny po przygotowaniu.





© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Sos winegret Laury
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.