Wrap z jajkiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Wrap z jajkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 łyżeczki oliwy

2 jajka

1 łyżeczka białego pieprzu

1 łyżeczka mirinu

2 kawałki chleba górskiego

2 łyżki miękkiego koziego sera

kilka plasterków ogórka

garść posiekanej kolendry

2 filiżanki młodego szpinaku

2 dymki

1 łyżeczka tamari



Przygotowanie:

Oliwę rozgrzać na patelni. Jajka rozmącić z solą, pieprzem i mirinem. Połowę wlać na patelnię i usmażyć w formie omletu. Tak samo usmażyć drugi omlet.

Na każdym kawałku chleba rozłożyć połowę sera i położyć omlet. Dodać pozostałe składniki i zwinąć.

powrót

Podobne przepisy

Parowane tofu z grzybami shiitake
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Puree pikantne
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Falafel z surówką z marchewki i zieloną tahiną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Masa makowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
Kinpira z korzenia łopianu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Goańskie paszteciki z wieprzowiną
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.