Wrap z jajkiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Wrap z jajkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 łyżeczki oliwy

2 jajka

1 łyżeczka białego pieprzu

1 łyżeczka mirinu

2 kawałki chleba górskiego

2 łyżki miękkiego koziego sera

kilka plasterków ogórka

garść posiekanej kolendry

2 filiżanki młodego szpinaku

2 dymki

1 łyżeczka tamari



Przygotowanie:

Oliwę rozgrzać na patelni. Jajka rozmącić z solą, pieprzem i mirinem. Połowę wlać na patelnię i usmażyć w formie omletu. Tak samo usmażyć drugi omlet.

Na każdym kawałku chleba rozłożyć połowę sera i położyć omlet. Dodać pozostałe składniki i zwinąć.

powrót

Podobne przepisy

Chutney z kolendry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Purée marchewkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Karczochy z ricottą i tapenadą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto cytrynowo-tymiankowe z kurczakiem i szparagami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.