Wołowina z woka

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wołowina z woka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

40 dag oczyszczonej wołowiny

 

 

Przygotowanie:


Przygotowujemy wszystkie składniki. Obtaczamy cienko pokrojone plasterki wołowiny w mieszance soli, wody i skrobi ziemniaczanej i dodajemy odrobinę oleju arachidowego. Kroimy warzywa. Blanszujemy mięso przez minutę. Wrzucamy na głęboki rozgrzany olej i czekamy aż zmieni kolor. Mięso trzeba cały czas mieszać. Dorzucamy warzywa. Przyprawiamy solą, cukrem, sosem z ostryg i mąką ziemniaczaną. Podlewamy winem shaoxing oraz olejem sezamowym. Podawać natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Śniadanie starego McDonalda
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Grillowana polenta z parmezanem i ragout z polędwiczek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Meat Pie z fasolką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.