Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym

Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

340g chudego rumsztyku

2 łyżki oleju

imbir

1 łyżeczka cukru

pół łyżeczki czarnego pieprzu

1 papryczka chili

2 łyżki sosu ostrygowego

2 łyżki ketjap manis (indonezyjski sos sojowy)

pół łyżeczki skrobi kukurydzianej

orzechy nerkowca

1 dymka

 

 

Przygotowanie:


Wołowinę pokroić w poprzek włókien. Na rozgrzany olej wrzucić wołowinę, dodać cukier, czarny pieprz, sos ostrygowy, ketjap manis i skrobię kukurydzianą zmieszaną z wodą. Usmażone mięso posypać orzechami nerkowca i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Grillowany kurczak w tajskiej marynacie
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Zapiekanka mięsno-warzywna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.