Wołowina Wagyu

Przepis z programu W interesie mięsożercy
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Wołowina Wagyu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 stek z wołowiny Wagyu

1 łyżka brązowego cukru

1 łyżka czerwonej pasty miso

1/2 filiżanki bulionu dashi

1/2 filiżanki japońskiego sosu sojowego

1/2 filiżanki wina mirin

1/2 łyżeczki zalewy z marynowanego imbiru

1 łyżeczka ziaren sezamu

 

 

Przygotowanie:


Posól i popieprz mięso ze wszystkich stron. Połóż na rozgrzaną patelnię odkrojony plaster tłuszczu z wołowiny. Gdy się wytopi, smaż na nim stek – minutę z każdej strony, aż się skarmelizuje. Przełóż mięso do marynaty i przekręcaj je, żeby ją wchłaniało. Pokrój je w plastry i podawaj z sałatką z makaronem soba. Po wierzchu polej wszystko marynatą.

powrót

Podobne przepisy

Schab z octem balsamicznym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekana polenta z ragout mięsnym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone ziemniaki faszerowane kaszanką
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Perliczka faszerowana  kuskusem z duszonymi porami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Stir fry z kolczocha i wołowiny
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.