Wołowina teriyaki

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Wołowina teriyaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g cienko pokrojonej wołowiny

3 łyżki tamari

3 łyżki mirin

łyżeczka posiekanego imbiru

3 ząbki czosnku

olej słonecznikowy do smażenia

pęczek bok choy

sól

ugotowany brązowy ryż

posiekana dymka

Przygotowanie:

Mięso zamarynować w tamari, mirin, imbirze i jednym ząbku czosnku. Usmażyć do miękkości na rozgrzanym oleju. Na oddzielnej patelni podsmażyć bok choy z 2 ząbkami czosnku, solą i odrobiną wody. Przybrać posiekaną dymką i podawać z brązowym ryżem.

powrót

Podobne przepisy

Anyżkowe ogony wołowe
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Serca drobiowe w sosie z prostymi kluseczkami gryczanymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Perska gicz jagnięca
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Wieprzowina słodko-kwaśna
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kulki drobiowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.