Włoskie kiełbaski

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Włoskie kiełbaski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 metry jelit do kiełbasy

3 kg grubo zmielonej wieprzowej łopatki

60 g soli morskiej

21 g świeżo mielonego pieprzu

400 ml słodkiego sherry

15 g nasion kopru włoskiego

lekko rozgniecionych

posiekana natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


W misce dokładnie wymieszaj mięso z solą, pieprzem, sherry, nasionami kopru włoskiego oraz natką pietruszką. Pozostaw do zmacerowania na 24 godziny, po czym ponownie wymieszaj. Nałóż masę do woreczka do dekorowania ciast i napełniaj mięsem kiszki. Kiełbaski nie mogą być za grube, ani za ciężkie. Po napełnieniu ugotuj albo upiecz na grillu. Surowe wytrzymują krótko, zwykle jeden dzień.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina z pól ryżowych
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Carpaccio z jelenia z chrupiącymi jabłkami i sosem z buraków
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Algierski kurczak z daktylami i kuskusem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
(odc.12)eskalopki wieprzowe z sosem pieczarkowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.