Włoskie kiełbaski

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Włoskie kiełbaski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 metry jelit do kiełbasy

3 kg grubo zmielonej wieprzowej łopatki

60 g soli morskiej

21 g świeżo mielonego pieprzu

400 ml słodkiego sherry

15 g nasion kopru włoskiego

lekko rozgniecionych

posiekana natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


W misce dokładnie wymieszaj mięso z solą, pieprzem, sherry, nasionami kopru włoskiego oraz natką pietruszką. Pozostaw do zmacerowania na 24 godziny, po czym ponownie wymieszaj. Nałóż masę do woreczka do dekorowania ciast i napełniaj mięsem kiszki. Kiełbaski nie mogą być za grube, ani za ciężkie. Po napełnieniu ugotuj albo upiecz na grillu. Surowe wytrzymują krótko, zwykle jeden dzień.

powrót

Podobne przepisy

Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczeń z karkówki
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Indyk pieczony z brzoskwiniami i imbirem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pulpety wołowe z graną na botwince
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Anyżkowe ogony wołowe
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.