Agnieszka Kręglicka

Wiosenne roladki na gorąco


Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Wiosenne roladki na gorąco
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

suche placki z mąki ryżowej (papier ryżowy)

250 g mielonej wieprzowiny

10 grzybów mun

2-3 utarte ząbki czosnku

2 posiekane dymki

garść namoczonego makaronu sojowego

garść pokrojonej w cienkie paski białej kapusty

tarta marchewka

sparzone kiełki sojowe

sos sojowy

olej sezamowy

sól

 

Przygotowanie:

Dobrze wymieszać składniki nadzienia, powinno być spójne i łatwo się formować. Placki ryżowe zanurzać w misce z wodą i układać na ręczniku, zetrzeć dłonią nadmiar wody. Nakładać na placek garstkę nadzienia. Kiedy placki staną się elastyczne zwijać ciasny krokiecik. Mogą być większe lub mniejsze, z okrągłych placków optymalne mają ok. 8 cm długości i grubość kciuka. Smażyć w gorącym, głębokim oleju. Podawać gorące z zimnym sosem nuoc cham, listkami świeżej mięty i kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Shakshuka
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pikantne buraczki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tartinki z oliwkami i orzechami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.