Wiosenne inspiracje - Złoto Indii w waflowym jaju

Przepis z programu Wiosenne inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Wiosenne inspiracje - Złoto Indii w waflowym jaju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

7 jaj ugotowanych na twardo

10 dag startego na drobnej tarce ostrego sera obsuszonego

1 opakowanie waflowych skorupek „Snack Jajo”

3 łyżki śmietany lub majonezu

2 łyżki masła (niekoniecznie)

1 średnia cebula

szczypiorek

2 łyżeczki kurkumy

szczypta kardamonu

sól

pieprz do smaku

pomidorki

koperek do przystrojenia

 

 

Przygotowanie:


Cebulę posiekać i podsmażyć na lekko złoty kolor. Jajka i szczypiorek pokroić w kosteczkę,
Do jajek dodać śmietanę (majonez), cebulę, szczypiorek, ser, masło, kurkumę i kardamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Masą jajeczną faszerować waflowe skorupki i dekorować według uznania.
Można również nałożyć farsz jajeczny do waflowych skorupek. Rozgrzać tłuszcz na patelni, ułożyć połówki jajek wafelkami do góry i smażyć przez chwilę na złoty kolor, przyozdobić koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z kukurydzą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Budyń parmezanowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rożki z kurczakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding chlebowy z mazowiecką nutą
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.