Wiosenne inspiracje - Łódeczki z cykorii

Wiosenne inspiracje - Łódeczki z cykorii
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Wiosenne inspiracje
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cykorię podzielić na listki i ułożyć na płaskim talerzu. Na patelni przyrządzić sos, w którym uprażymy orzechy. 4 łyżki miodu zagotować z 4 łyżkami octu balsamicznego i trzymać na ogniu tak długo, aż straci kwaśność i uzyska gęstość syropu. Wsypać orzechy włoskie i kminek. Wymieszać tak, aby pokryły się sosem. Następnie wyłożyć orzechy na płaski talerz wysmarowany masłem i poczekać aż wystygną. W tym czasie na rozłożone listki cykorii nałożyć po porcji twarogu, a
następnie udekorować je orzechami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA