Annabel  Langbein

Wiosenna sałatka z rukwią wodną


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Wiosenna sałatka z rukwią wodną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 garści rukwi wodnej bez łodyg

segmenty wycięte z trzech pomarańczy, bez albedo

2 duże, dojrzałe awokado, pokrojone na kawałki

musztardowy dressing na nerkowcach, ¼ objętości z przepisu Annabel Langbein

Przygotowanie:

Rukiew, segmenty pomarańczy i awokado włóż do dużej miski. Wyciśnij sok z resztek pomarańczy i lekko wymieszaj. Skrop dressingiem. Podziel na 8 talerzy i od razu podawaj.

Wskazówki:
W przepisie można wykorzystać dowolne liście sałat.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka ziemniaczana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka panzanella
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lawendowa sałatka z kiwi
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.