Janella  Purcell

Wieprzowina z tamarillo


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Wieprzowina z tamarillo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kotlet

25 ml oliwy

sól

pieprz

2 łyżki mąki

1 jajko

30 ml mleka

100 g bułki tartej

50 g masła

4 tamarillo

łyżka miękkiego brązowego cukru

2 łyżki orzechów laskowych

2 łyżki likieru Frangelico

pęczek młodej bazylii

 

 

Przygotowanie:


Obtoczyć kotlet w mące, jajku, mleku i bułce tartej. Przyprawić szczyptą soli. Rozgrzać oliwę na patelni. Smażyć kotlet przez 6 minut z obu stron, aż panierka się zrumieni. Tamarillo wrzucić do rondelka. Dodać masło i posypać cukrem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Podlewać sokiem. W połowie pieczenia dorzucić orzechy laskowe. Dolać likier. Kotlet poddawać z odrobiną sosu i młodą bazylią.

powrót

Podobne przepisy

Kociołek karelski
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Suszone morele faszerowane korzenną jagnięciną
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak Turcji
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Bigos
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Eskalopki cielęce z polskim winem Golesz
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Piersi kacze w pomarańczach
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.