Wieprzowina z marmoladą

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wieprzowina z marmoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg boczku (bez skóry)

 

 

Przygotowanie:


Połączyć wszystkie składniki i marynować boczek 24 godziny. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Boczek położyć na metalowej kratce ustawionej na blasze do pieczenia. Wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut. Obniżyć temperaturę w piekarniku do 150 stopni i piec jeszcze pół godziny. Co 15 minut podlewać marynatą. Obniżyć temperaturę piekarnika do 100 stopni i piec kolejne 30 minut, aż boczek będzie miękki. Podlewać co 15 minut marynatą. Boczek pokroić na plastry. Przełożyć na talerz. Posypać cienkimi plasterkami szalotek, kolendrą i cienką skórką pomarańczową. Podawać z ryżem.

powrót

Podobne przepisy

Befsztyki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Stek teriyaki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Czebureki - wspaniałe pierogi z Krymu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Pierogi i pierożki
Pierś z kaczki po indonezyjsku
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Hamburgery
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.