Wieprzowina z marmoladą

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wieprzowina z marmoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg boczku (bez skóry)

 

 

Przygotowanie:


Połączyć wszystkie składniki i marynować boczek 24 godziny. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Boczek położyć na metalowej kratce ustawionej na blasze do pieczenia. Wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut. Obniżyć temperaturę w piekarniku do 150 stopni i piec jeszcze pół godziny. Co 15 minut podlewać marynatą. Obniżyć temperaturę piekarnika do 100 stopni i piec kolejne 30 minut, aż boczek będzie miękki. Podlewać co 15 minut marynatą. Boczek pokroić na plastry. Przełożyć na talerz. Posypać cienkimi plasterkami szalotek, kolendrą i cienką skórką pomarańczową. Podawać z ryżem.

powrót

Podobne przepisy

Steki z czosnkową fasolą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Grillowany kurczak w tajskiej marynacie
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Plastry polędwicy wołowej z karmelizowanymi szalotkami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone kurczę z opiekanymi warzywami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Hamburgery z jagnięciną i przyprawą
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień 2 (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.