Wieprzowina z marmoladą

Wieprzowina z marmoladą
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

  • 1 kg boczku (bez skóry)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połączyć wszystkie składniki i marynować boczek 24 godziny. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Boczek położyć na metalowej kratce ustawionej na blasze do pieczenia. Wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut. Obniżyć temperaturę w piekarniku do 150 stopni i piec jeszcze pół godziny. Co 15 minut podlewać marynatą. Obniżyć temperaturę piekarnika do 100 stopni i piec kolejne 30 minut, aż boczek będzie miękki. Podlewać co 15 minut marynatą. Boczek pokroić na plastry. Przełożyć na talerz. Posypać cienkimi plasterkami szalotek, kolendrą i cienką skórką pomarańczową. Podawać z ryżem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA