Wieprzowina z czosnkiem

Wieprzowina z czosnkiem
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 2 kg kawałek wieprzowiny ze skórą
  • 2 główki czosnku
  • 2 łyżki mielonego kminu
  • 2 łyżki rozgniecionego czosnku
  • 2 łyżki soli
  • łyżeczka mielonych goździków
  • łyżeczka mielonego anyżu gwiazdkowego
  • 75 ml oliwy z oliwek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nacinamy skórę i nacieramy mięso mielonymi przyprawami i solą. Układamy wieprzowinę skórą do dołu w naczyniu o grubym dnie. Obkładamy czosnkiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 165°C na godzinę. Następnie odwracamy i pieczemy pół godziny regularnie polewając wytopionym tłuszczem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA