Janella  Purcell

Wieprzowina z czosnkiem


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Wieprzowina z czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kg kawałek wieprzowiny ze skórą

2 główki czosnku

2 łyżki mielonego kminu

2 łyżki rozgniecionego czosnku

2 łyżki soli

łyżeczka mielonych goździków

łyżeczka mielonego anyżu gwiazdkowego

75 ml oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Nacinamy skórę i nacieramy mięso mielonymi przyprawami i solą. Układamy wieprzowinę skórą do dołu w naczyniu o grubym dnie. Obkładamy czosnkiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 165°C na godzinę. Następnie odwracamy i pieczemy pół godziny regularnie polewając wytopionym tłuszczem.

powrót

Podobne przepisy

Jagnięcina kleftiko
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Paprykarz z kurczaka
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Wątróbka z malinami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Podroby
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki
Parzybroda
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.