Aaron Craze

Wieprzowina po karaibsku


Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Wieprzowina po karaibsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże kawałki chudego boczku

po ok. 1,5 kg każdy

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj cebulę, czosnek, chili i ziele angielskie z sokiem z pomarańczy w malakserze na gładką masę. Dolej sos sojowy i wymieszaj. Ponacinaj ostrym nożem skórę oraz tłuszcz na boczku i ułóż mięso w brytfance. Zalej je marynatą, i dokładnie natrzyj – również w nacięciach. Marynuj przynajmniej 2 godziny albo lepiej całą noc. Rozgrzej piekarnik do temp. 150-160 stopni C i piecz boczek przez 3 godz.

powrót

Podobne przepisy

Jagnięcina z tapenadą i pieczonymi bakłażanami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Baton drobiowy z pistacjami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
Rillettes
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.