Delia  Smith

Wieprzowina duszona w sosie z octu winnego


Przepis z programu Delia na zimę (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Wieprzowina duszona w sosie z octu winnego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łopatka wieprzowa

masło

olej arachidowy

12 szalotek

0,5 l półwytrawnego cydru

150 ml octu winnego z jabłek

świeży tymianek

2 liście laurowe

1 ½ łyżki stołowej creme fraiche

 

 

Przygotowanie:


Mięso kroimy na małe kawałki i porcjami obsmażamy na maśle, wymieszanym z olejem arachidowym. Następnie obsmażamy całe, obrane szalotki. Dodajemy cydr i ocet, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Wstawiamy bez przykrywki do piekarnika, rozgrzanego do 160 stopni Celsjusza i dusimy 75 minut. Na koniec odparowujemy płyny i zagęszczamy sos, mieszając go z creme fraiche.

powrót

skomentuj przepis

#pifftax

18.04.2012 12:47


CYTUJ

rwmPvH <a href="http://dzvobcfdcmfu.com/">dzvobcfdcmfu</a>, [url=http://pkirqjffzyml.com/]pkirqjffzyml[/url], http://djbynyzczvzv.com/, http://tzbzekcnxdyz.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.