Wieprzowina char siu

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wieprzowina char siu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

⅓ szklanki sosu char siu

2 pokrojone zielone szalotki

1 łyżeczka przyprawy „pięć smaków”

1 łyżka oleju

450 g schabu wieprzowego

1 łyżka miodu

 

 

Przygotowanie:


Mięso wieprzowe marynujemy pół godziny do 2 godzin w gotowym sosie char siu, z dodatkiem szalotki, przyprawy „pięć smaków” i odrobiny oleju. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni). Od czasu do czasu obracamy. Po upieczeniu gorące polewamy miodem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.