Ainsley Harriot

Wieprzowina calypso


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Wieprzowina calypso
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kotlety wieprzowe ze schabu

z warstewką tłuszczu i skórą

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać w misce składniki marynaty. Włożyć kotlety i obrócić, aby mięso wchłonęło marynatę. Przykryć folią i wstawić do lodówki (najlepiej na 24 godziny, jeśli to niemożliwe, przynajmniej na kilka godzin). Przed położeniem kotletów na ruszcie wrzucić na węgle kilka pasków skórki z cytrusów i kilka gałązek rozmarynu oraz tymianku. Kotlety wyjąć z marynaty i ułożyć na ruszcie. Piec 6-7 minut z każdej strony, od czasu do czasu smarując lub polewając marynatą. Podawać z młodymi ziemniakami z grilla (patrz: osobny przepis).

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.