Wielki, australijski burger

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Wielki, australijski burger
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 kg mielonej wołowiny

1 mała, posiekana cebula

2 posiekane ząbki czosnku

1 łyżeczka posiekanego chili

3 łyżki musztardy dijońskiej

2 łyżki sosu Worcestershire

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczki soli

2 łyżeczki mielonego pieprzu

oliwa



Dodatki:

6 wysokiej jakości bułek przekrojonych na pół i lekko podpieczonych

1 mała sałata

karmelizowana cebula

12 plastrów buraka

12 plastrów pomidora

12 plastrów grillowanego bekonu

6 sadzonych jajek

6 plastrów sera

sos pomidorowy albo keczup



Przygotowanie:

Rozgrzać grill do średniej temperatury. Wszystkie składniki burgera, poza oliwą, wymieszać w dużej misce. Starannie wyrobić i podzielić na 6 części formując kotleciki. Każdy kotlet natłuścić oliwą, a następnie położyć na grillu. Grillować 4 minuty, a potem odwrócić. Stopień wysmażenia dostosować do własnych preferencji.

Podać wszystkie elementy dania osobno, żeby każdy mógł skomponować burgera według swojego uznania.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Trufle
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Racuchy z kwiatów bzu paula rankina
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Masła smakowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree z kwaśnych jabłek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.