Wiejskie jaja w koszulkach, ze szparagami

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Wiejskie jaja w koszulkach, ze szparagami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

40 szparagów, blanszowanych i przyciętych do długości 10 cm

30 g masła

4 wiejskie jaja (od kur z wolnego chowu)

1 garnek z wodą

60 ml ocet

sól morska i świeżo zmielony pieprz (do smaku)



Przygotowanie:

Doprowadź do wrzenia wodę i ocet. Ostrożnie wbij jaja do płynu. Powinny być gotowe po 2-3 minutach.

Postaw patelnię na ogniu, roztop masło. Podsmaż szparagi. Zaraz będziesz je podawał.



Podanie:

Ułóż 10 szparagów na każdym talerzu. Wyjmij jaja z wody i umieść na szparagach. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj natychmiast.



© 2012 Corey Roberts



powrót

Podobne przepisy

Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jaja mimoza
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dynia smażona w cieście
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z dyni
Smażone kwiaty cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Puszysty omlet z serem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.