Sophie Grigson

Wiejski omlet ze szczawiem lesley waters


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Wiejski omlet ze szczawiem lesley waters
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 jajka

50 g liści szczawiu

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Jajka rozbić do miski i doprawić solą i pieprzem. Sałatę umyć, osuszyć i podrzeć na mniejsze kawałki. Szczaw umyć, oderwać łodyżki, zwinąć w rulon i pokroić w poprzek w cienkie paski. Podsmażyć szczaw na oleju, aż zmięknie. Dodać jajka. Smażyć, aż omlet będzie od spodu złocisty, wewnątrz ścięty, a na wierzchu jeszcze dość płynny. Oprószyć omlet pieprzem. Zmieszać sałatę z orzechami, octem balsamicznym i odrobiną oliwy. Podzielić omlet na 4 części, zwinąć w ruloniki. Na talerzach położyć porcje sałaty, a na niej po 2 kawałki omletu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.