Laura Calder

Wiatraczki z ciasta francuskiego


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Wiatraczki z ciasta francuskiego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 zamrożone porcje ciasta francuskiego

60 ml tapenady (pasty z czarnych oliwek)

parmezan

 

 

Przygotowanie:


Rozwałkuj ciasto. Uformuj kwadrat. Posmaruj go pastą z oliwek. Posyp serem. Zwiń w długi rulon. Przykryj i zamroź. Pokrój w cienkie plastry o grubości 0,5 cm. Rozłóż na blasze, zostawiając miejsce, żeby mogły zwiększyć swoją objętość. Piecz w temperaturze 200°C, aż się zarumienią, czyli około 10 min.

powrót

Podobne przepisy

Smażony sękacz z kremem pistacjowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Obazda
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Suflet z kozim serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.