Jola Słoma

Wegetariańska kaczka z jabłkami


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 8075

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 puszka duszonego tofu /Braised Tofu/

3 jabłka

2 łyżki majeranku

1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

1 łyżeczka soli

1 łyżka sosu sojowego

2 łyżki oleju

 

 

Przygotowanie:


Na oleju smażymy rozdrobnione duszone tofu z puszki przez kilka minut. Dolewamy sos sojowy i mieszamy. Po ok. 2 minutach dodajemy pokrojone w kostkę jabłka, majeranek, pieprz i sól. Smażymy, od czasu do czasu mieszając, aż jabłka skruszeją.

powrót

Podobne przepisy

Remulada selerowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ekspressowa zupa z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Risotto cytrynowe ze szparagami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.