Vienio

Wegańskie pho


Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

odsłon: 1948

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

włoszczyzna

anyż gwiaździsty

imbir

cynamon w korze

suszone grzyby shitake

kiełki fasoli mung

bazylia tajska

kolendra

kapusta pak choi

cukinia

makaron ryżowy

sos sojowy

olej sezamowy

czarny sezam

2 cytryny

Przygotowanie:

Gotujemy w garnku włoszczyznę z dodatkiem anyżu, cynamonu, imbiru i suszonych grzybów.
W innym garnku w gorącej wodzie z kranu moczymy makaron ryżowy.
Kroimy warzywa i smażymy w woku.
Do przygotowanych misek na zupy lądują po kolei makaron, grzyby z wywaru, surowe kiełki oraz warzywa przesmażone na woku.
Całość zalewamy bulionem, przyprawionym do smaku sosem sojowym i olejem sezamowym.
Wrzucamy na górę kolendrę i tajską bazylię.

powrót

Podobne przepisy

Węgierska zupa rybna
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Kwaśnica
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa marchewkowa – Edyta Kądziela
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze 15
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Pomidorowa fasolowa z zacierkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.