Vienio

Wegańskie pho


Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

odsłon: 1657

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

włoszczyzna

anyż gwiaździsty

imbir

cynamon w korze

suszone grzyby shitake

kiełki fasoli mung

bazylia tajska

kolendra

kapusta pak choi

cukinia

makaron ryżowy

sos sojowy

olej sezamowy

czarny sezam

2 cytryny

Przygotowanie:

Gotujemy w garnku włoszczyznę z dodatkiem anyżu, cynamonu, imbiru i suszonych grzybów.
W innym garnku w gorącej wodzie z kranu moczymy makaron ryżowy.
Kroimy warzywa i smażymy w woku.
Do przygotowanych misek na zupy lądują po kolei makaron, grzyby z wywaru, surowe kiełki oraz warzywa przesmażone na woku.
Całość zalewamy bulionem, przyprawionym do smaku sosem sojowym i olejem sezamowym.
Wrzucamy na górę kolendrę i tajską bazylię.

powrót

Podobne przepisy

Krem z pieczarek
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ha long z krabami i rybą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Chłodnik z botwinki
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z młodych ziemniaków i młodego pora
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa śliwkowa z piernikiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa vichyssoise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.