Vienio

Wegańskie pho


Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

odsłon: 1652

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

włoszczyzna

anyż gwiaździsty

imbir

cynamon w korze

suszone grzyby shitake

kiełki fasoli mung

bazylia tajska

kolendra

kapusta pak choi

cukinia

makaron ryżowy

sos sojowy

olej sezamowy

czarny sezam

2 cytryny

Przygotowanie:

Gotujemy w garnku włoszczyznę z dodatkiem anyżu, cynamonu, imbiru i suszonych grzybów.
W innym garnku w gorącej wodzie z kranu moczymy makaron ryżowy.
Kroimy warzywa i smażymy w woku.
Do przygotowanych misek na zupy lądują po kolei makaron, grzyby z wywaru, surowe kiełki oraz warzywa przesmażone na woku.
Całość zalewamy bulionem, przyprawionym do smaku sosem sojowym i olejem sezamowym.
Wrzucamy na górę kolendrę i tajską bazylię.

powrót

Podobne przepisy

(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa fasolowa z wędzoną śliwką
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa z karpia z rodzynkami
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa pomidorowa
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Barszcz chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.