Ewa Chodakowska

Wegański gulasz hinduski


Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania dietetyczne, Dania wegańskie

Wegański gulasz hinduski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

4 łyżki oleju rzepakowego

2 cebule

4 ząbki czosnku

2 łyżeczki Garam Masali

2 łyżeczki kurkumy

1 łyżeczka ziaren kolendry (utartych w moździerzu),

1 chili

1 kalafior

6 ziemniaków

1 pęczek kolendry

Przygotowanie:

W garnku podsmaż na średnim ogniu posiekaną cebulę wraz z czosnkiem na oleju rzepakowym.
Dodaj przyprawy, posiekane chili i podsmażaj przez kolejną minutę. Dodaj obrane i pokrojone w 2 cm kostkę ziemniaki. Dodaj 4 szklanki wody i gotuj całość przez 10 minut.
Następnie dodaj pokrojonego na małego różyczki kalafiora, wlej 1 szklankę wody i duś całość przez kolejne 5-10 minut. Dopraw całość solą do smaku.
Gulasz powinien być gęsty. Na koniec posyp kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Gryczanka z masłem orzechowym
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Panna cotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.