Gary  Mehigan

Wędzony pstrąg na liściach betelu z jabłkiem i ikrą łososia


Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Wędzony pstrąg na liściach betelu z jabłkiem i ikrą łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 liści betelu

¼ filiżanki tartego chrzanu wymieszanego z kwaśną śmietaną

100 g wędzonego łososia lub pstrąga

¼ filiżanki ogórka pokrojonego w słupki (nasiona usunięte)

1 łyżka stołowa posiekanej natki

½ filiżanki rukwi wodnej

2 łyżki stołowe pokrojonego szczypiorku

1 tarte jabłko

2 łyżki stołowe oliwy z pierwszego tłoczenia

2 łyżki stołowe soku z cytryny

1 czerwona cebula pokrojona w pióra

4 łyżki stołowe octu z czerwonego wina

2 łyżki stołowe ikry łososia

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Zamarynować cebulę w occie z czerwonego wina, odsączyć i odstawić. Ułożyć liście betelu na tacy. Na każdym położyć łyżeczkę sosu chrzanowego. Ostrożnie wymieszać wszystkie pozostałe składniki, łącznie z cebulą. Masę rozłożyć równo na liściach. Delikatnie je zlepić. Przybrać ikrą. Natychmiast podawać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.