Gary  Mehigan

Wędzony pstrąg na liściach betelu z jabłkiem i ikrą łososia


Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Wędzony pstrąg na liściach betelu z jabłkiem i ikrą łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 liści betelu

¼ filiżanki tartego chrzanu wymieszanego z kwaśną śmietaną

100 g wędzonego łososia lub pstrąga

¼ filiżanki ogórka pokrojonego w słupki (nasiona usunięte)

1 łyżka stołowa posiekanej natki

½ filiżanki rukwi wodnej

2 łyżki stołowe pokrojonego szczypiorku

1 tarte jabłko

2 łyżki stołowe oliwy z pierwszego tłoczenia

2 łyżki stołowe soku z cytryny

1 czerwona cebula pokrojona w pióra

4 łyżki stołowe octu z czerwonego wina

2 łyżki stołowe ikry łososia

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Zamarynować cebulę w occie z czerwonego wina, odsączyć i odstawić. Ułożyć liście betelu na tacy. Na każdym położyć łyżeczkę sosu chrzanowego. Ostrożnie wymieszać wszystkie pozostałe składniki, łącznie z cebulą. Masę rozłożyć równo na liściach. Delikatnie je zlepić. Przybrać ikrą. Natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Dorada z karczochami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grillowane sardynki z koprem włoskim
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczona ryba z tapenadą z suszonych pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Zupa rybna z chińskim selerem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kulebiak z sandacza we francuskim cieście
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.