Jacques Pépin

Wątróbki drobiowe po azjatycku


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Podroby

Wątróbki drobiowe po azjatycku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Przekroić 5 wątróbek drobiowych na pół. Usunąć wszelkie ścięgna łączące obie połówki. Przekroić je jeszcze raz. Zagotować garnek osolonej wody. Wątróbki przełożyć na sito. W misce wymieszać 2 łyżki ciemnego sosu sojowego, 1 łyżkę cukru, 1 łyżeczkę posiekanego czosnku, 2 łyżeczki octu balsamicznego, 1 ½ łyżki oleju z prażonego sezamu, 2 łyżki wody i 1 łyżkę drobno posiekanej świeżej kolendry. Gdy osolona woda w garnku zacznie wrzeć, zanurzyć w niej sito z wątróbkami i gotować przez 2 minuty. Woda powinna znów zacząć wrzeć. Wyjąć wątróbki z sita. Powinny być w środku różowe. Przełożyć do miski z sosem i dokładnie wymieszać. Podawać z pałeczkami lub widelcami.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Kaszotto z podrobami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Podroby
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tatar
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.