Gary  Mehigan

Warzywa smażone z makaronem


Przepis z programu Męski weekend (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Warzywa smażone z makaronem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g suchego

chińskiego makaronu jajecznego

3 łyżki stołowe oleju sezamowego

4 rozkłócone jaja

sól i świeżo zmielony pieprz

2 rozgniecione ząbki czosnku

2 łyżeczki świeżo startego imbiru

2 marchewki pokrojone w cienkie słupki

150 g poszatkowanej kapusty

1 łyżka stołowa Kecap manis (indonezyjskiego gęstego i słodkiego sosu sojowego)

2 łyżeczki sosu chilli

2 łyżki stołowe smażonych szalotek (bawang)

do podania

kiełki groszku cukrowego

do podania

 

 

Przygotowanie:


Makaron wsypać do żaroodpornego naczynia i zalać wrzątkiem. Ostawić na 5 minut lub do chwili, gdy zmięknie. Odcedzić. W woku na średnim ogniu rozgrzać łyżkę

powrót

Podobne przepisy

Trofie z pesto i sardelami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti carbonara
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.