Annabel  Langbein

Uniwersalny sos morelowy z chili


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Uniwersalny sos morelowy z chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500 gramów moreli

1 szklanka cukru

1 szklanka wody

3 łyżeczki świeżo startego imbiru

3 pokrojone ząbki czosnku

1 łyżeczka przyprawy „5 smaków”

2 łyżeczki sosu sojowego

½ łyżeczki soli

¼ szklanki octu ryżowego

skórka starta z jednej cytryny

1 pokrojona czerwona papryczka chili

świeżo mielony pieprz



Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w rondlu. Gotować 10 -15 minut. Następnie przełożyć do robota kuchennego. Zmiksować. Ostudzić, przelać do słoika, przechowywać w lodówce. Sos można stosować jako dip, glazurę do pieczenia lub sos do duszenia.



powrót

Podobne przepisy

Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Hummus
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.