Annabel  Langbein

Uniwersalny sos morelowy z chili


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Uniwersalny sos morelowy z chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500 gramów moreli

1 szklanka cukru

1 szklanka wody

3 łyżeczki świeżo startego imbiru

3 pokrojone ząbki czosnku

1 łyżeczka przyprawy „5 smaków”

2 łyżeczki sosu sojowego

½ łyżeczki soli

¼ szklanki octu ryżowego

skórka starta z jednej cytryny

1 pokrojona czerwona papryczka chili

świeżo mielony pieprz



Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w rondlu. Gotować 10 -15 minut. Następnie przełożyć do robota kuchennego. Zmiksować. Ostudzić, przelać do słoika, przechowywać w lodówce. Sos można stosować jako dip, glazurę do pieczenia lub sos do duszenia.



powrót

Podobne przepisy

Sos daktylowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasta jajeczna
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.