Brygida Kosel

Twarożek z suszonymi owocami na słodko


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 5142

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kostki białego twarogu

2 łyżki śmietany pełnotłustej

suszone śliwki

suszone morele

suszone brzoskwinie

żurawina

opcjonalnie siekane orzechy włoskie lub laskowe

1 łyżeczka miodu

cynamon

 

 

Przygotowanie:


Rozgnieść widelcem ½ kg tłustego sera, dodać 2 łyżki tłustej śmietany, drobno pokrojone suszone śliwki, morele, brzoskwinie i żurawinę. Dokładnie wymieszać. Całość doprawić 1 łyżeczką miodu i szczyptą cynamonu.

powrót

Podobne przepisy

Łososiowy dip z łamanym chlebem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Amerykański dressing z sera pleśniowego
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.