Iwona  Zasuwa

Twarożek z migdałów


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

odsłon: 8675

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki migdałów blanszowanych

1 szklanka przegotowanej wody

sok z 1 cytryny

sól

1 ząbek czosnku

5 łyżek oliwy z oliwek

 

ulubione dodatki:

pęczek rzodkiewki

pęczek szczypiorku

pęczek koperku

2-3 zielone ogórki

Przygotowanie:

Migdały zalej wodą i odstaw na 24 godziny.
Odsącz, zmiksuj z sokiem z cytryny dolewając powolutku świeżą wodę. Ilość wody zależy od tego jaką konsystencję twarożku chcesz osiągnąć.
Dodaj około 5 łyżek oliwy z oliwek, sól do smaku i czosnek (jeśli lubisz). Dołóż pokrojony koper, szczypiorek, rzodkiewki, ogórki i wymieszaj.

powrót

Podobne przepisy

Deser z chia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci
Kisiel truskawkowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dobre dla dzieci, Desery wegańskie
Lemoniada ogórkowa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.