Jennifer  Paterson

Turbot z rukwią wodną i marynowanymi orzechami włoskimi


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Turbot z rukwią wodną i marynowanymi orzechami włoskimi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cztery 170-gramowe filety z turbota

110 g pokrojonej w plastry cebuli

430 ml mieszaniny białego wina z bulionem rybnym

12 marynowanych orzechów włoskich

56 g masła

2 garście posiekanej rukwi wodnej

sól i świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Włóż filety z turbota do rondla z cebulą i zalej taką ilością wina z bulionem, aby płyn przykrył składniki. Zagotuj i duś na małym ogniu 15 min. Przełóż filety na półmisek i trzymaj w cieple. Zlej wywar z rondla i zachowaj. Ugnieć marynowane orzechy na puree. Połącz je z masłem, 285 ml mieszaniny wina z bulionem i posiekaną rukwią wodną. Dopraw, zagotuj i duś na wolnym ogniu przez kilka minut. Przed podaniem polej rybę sosem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.